Zadar pod vodom

Jako nevrijeme jutros je pogodilo Zadar. Kako javljaju lokalni mediji, grad je u haosu, neke škole otkazale su nastavu, a dijelovi grada su bez struje. Poplavljene su ceste i podrumi, bolnica, sportska dvorana, šoping centar.

“Stožer civilne zaštite Grada Zadra, donio je odluku o odgodi nastave  u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zadra. Takođe, sve škole u obavezi su osigurati dežurstva profesora i djelatnika i prihvat djece u slučaju da neko od učenika ipak dođe u školu.”, objavljeno je na stranicama Grada Zadra.

“Zbog velike grmljavine došlo je do kvara na 110 postrojenju. Djelatnici HOPS-a su na terenu i očekujemo otklon kvara. Trenutno nemaju struje Gaženica i Barbaričine u Zadru, kao i Bibinje, Sukošan i Debeljak te Kukljica i Kali”, saznaje Antena Zadar od Tomislava Dražića, direktora Elektre.

Poljica, Zadar // Foto: Šime Ćurko

Iz Meteorološke stanice Zadar javljeno je da je od 8 do 10 sati ujutru u tom gradu palo oko 190 litara kiše po kvadratnom metru što je više nego dvostruko od prosečnih mesečnih padavina od 98 litara.

Takođe, lokalni mediji navode i da su operacione sale odeljenja hirurgije zadarske bolnice potopljene, operacije su otkazane, a pacijenti koji nisu prioritetni otpuštaju se kućama.

Pogledajte stanje u Zadru:

 

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *