Uslovi korištenja

Uslovi korištenja

Dobrodošli na portal poplave.org, zvaničnu prezentaciju projekta FloodLife. Korištenjem bilo kojeg dijela portala poplave.org automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja te se smatra da su kontinuiranim korištenjem portala poplava.org, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima i da su ih razumjeli u cjelinii. Ni jedan dio portala poplave.org ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih.

 

LIČNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

Portal poplave.org polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na portalu poplave.org ne smije se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka portala poplave.org, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta portalu poplave.org ili bilo kojem trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu poplave.org vrijeđa Vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Naslovne fotografije naših tekstova su preuzete sa sajta ShutterStock i imaju isključivo ilustrativnu namjenu i ne mogu se koristiti za dalju distribuciju u komercijalne svrhe.

 

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE

Portal poplave.org sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala poplave.org koristite na vlastitu odgovornost i portal poplave.org se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Portal poplave.org sastoji se od vlastitih sadržaja, preuzetog sadržaja uz navode vlasnika tih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih Internet stranica koje kreiraju treća lica (linkova) koje će se, kadgod je to moguće, kao takve označavati. Portal poplave.org nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na internet stranicama koje su kreirale treća lica.

Portal poplave.org nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na portalu poplave.org kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na portalu poplave.org. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na portalu poplave.org i izvan portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te portal poplave.org nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup portalu poplave.org i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.