Šestoro mrtvih, 30 povrijeđenih u oluji na zapadu Rumunije

Šestoro mrtvih, 30 povrijeđenih u oluji na zapadu Rumunije

Šest osoba je poginulo, dok je najmanje 30 ljudi povrijeđeno u snažnoj oluji koja je pogodila zapadnu Rumuniju, s vjetrovima jačine od 100 kilometara na sat, saopštile su vlasti.

Jedna osoba izgubila je život u Temišvaru, nakon što je na nju pao bilbord, dok je jednu ženu usmrtilo drvo pri padu, saopštila je Elena Megerea, portparolka Generalnog inspektorata za vanredne situacije u okrugu Timiš, prenosi AP.

“Žena je poginula u zoološkom vrtu, dok je jedan čovjek preminuo kod hotela Baron, gdje ga je pogodio bilbord koji se odvalio. Dvije osobe su izgubile život u Buzjašu. Naš operativni tim je na terenu, čisteći trotoare, puteve i automobile od palog drveća, sklanjajući strujne žice i dijelove krovova”, navodi se u saopštenju, javlja Ađerpres.

Na jednu od dvije osobe koje su poginule u zapadnom gradu Buzjaš takođe je palo drvo.

Nakon što se oluja pomjerila ka sjeveru, 50-godišnji muškarac je poginuo u sjeverozapadnom gradu Bistrica kada ga je udarila grana dok je prolazio kroz park, navode zvaničnici službe za vanredne situacije.

Gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu rekao je da je oluja skidala krovove sa zgrada i prevrtala kamione.

Elena Tarla, portparolka službe za vanredne situacije za okrug Karaš-Severin, rekla je da je oluja čupala drveće iz korijena i obarala dalekovode, ostavivši mnoge domove bez struje.

Načelnik Urgentnog centra u bolnici okruga Timiš Mihaj Greku rekao je agenciji Ađerpres da je 30 osoba primljeno zbog povreda od predmeta koji su letjeli u naletu oluje.

Zvaničnici su upozorili građane da ostanu kod kuće ili nađu zaklon i da isključe kablove uređaja iz utičnica.

Oluja je uslijedila nakon višednevnih visokih temperatura.

 

Izvor: Agencije

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *