Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada

Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada

Pješačka zona u centru grada, na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, biće kompletno rekonstruisana. Pripremni radovi započeli su danas, a vrijednost investicije je oko 400.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će popularni „Parkić“ dobiti sasvim novo ruho, te da radovi obuhvataju popločanje granitnim pločama, izgradnju nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, dok će dijelom biti obnovljen i postojeći drvored.

-Niče jedan dio nove slike urbanog centra grada. Gospodska ulica je unazad nekoliko godina rekonstruisana, a nova gradska administracija nastavlja sa uređenjem pješačke zone u užem centru grada i prva faza toga jeste rekonstrukcija Parkića. Ovaj prostor se uređuju kao prava pješačka zona, koja povezuje Hram Hrista Spasitelja sa spomenikom banu Milosavljeviću – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, taj prostor biće i ukrštanje budućih pješačkih zona.

-Jedna je pješačka zona koja ide od Gospodske ulice prema Narodnom pozorištu RS, koja će se raditi u narednim fazama uz uređenje ugostiteljskih objekata i druga zona, za koju je Regulacioni plan u pripremi, se proteže od stare autobuske stanice preko prkinga ispred “Kraša” i spomenika banu Milosavljeviću pa do budućeg centralnog spomen-obilježja Odbrambeno-otadžbinskog rata koji se nalazi na kraju te zone – pojasnio je Radojičić, dodajući da je cilj da se u toku zime usvoji taj regulacioni plan.

Izvođač radova je preduzeće „Kozara putevi“ Banja Luka, a rok za njihov završetak je 120 dana.

Tehnički direktor „Kozara puteva“ Dejan Gaković, kazao je da će se potruditi da radove urade kvalitetno i u predviđenom roku.
-Pokušaćemo što više ubrazati radove jer je riječ o frekventnoj šetališnoj zoni. Posebno ćemo voditi računa o bezbjednosti prolaznika – rekao je Gaković.

Izvor: banjaluka.rs.ba

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *