Početkom iduće godine stanovi za 50 ugroženih porodica

Početkom iduće godine stanovi za 50 ugroženih porodica

Radovi na gradilištu zgrade sa 50 stanova u Prijedoru odvijaju se po planu. U njih bi se početkom iduće godine trebale da usele najugroženija kategorija izbjeglica i raseljenih lica.

Posebno zadovoljni viđenim su ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. U Prijedoru su potpisani i ugovori sa 37 korisnika, Bošnjaka i Hrvata, kojima se grade kuće u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja vrijedne više od milion maraka.

“U stanove će većinom useljavati izbjeglice iz hrvatske i srpske populacije, a ove individualne objekte ćemo rješavati za bošnjačku i hrvatsku populaciju koja ima nerješene takve vrste problema”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Pored zgrade sa 50 stanova, u prijedorskom naselju Raškovac biće izgrađene još dvije zgrade sa 32, odnosno 20 stanova za srpske izbjeglice. Riječ je o socijalno neprofitnom stanovanju, jer će ta lica plaćati jednu marku za kvadrat stambene jedinice, a stan će biti u vlasništvu grada Prijedora.

“U ovoj godini i u ovih narednih pola godine, ja se nadam do godinu dana mi u Prijedoru trebamo da izgradimo 155 stambenih jedinica, kako reče gradonačelnik, za sva tri naroda i ostale”, rekao je ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor čordaš.

Prijedor je prvi grad u kome se gradi takav stambeni objekat sa 50 stanova, od devet lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koje su obuhvaćene potprojektom “BH3” u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Kuće za bošnjačku i hrvatsku populaciju biće građene po sistemu “ključ u ruke”, a rok za izvođenje radova je 120 dana.

Izvođač radova na izgradnji 37 stambenih jedinica biće poznat nakon završetka tenderske procedure.

Vrijednost svih radova i projekata koje Ministarstvo za izbjeglice treba da implementira u Prijedoru je oko šest miliona i 600 hiljada maraka.

Izvor: atvbl.com

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *