Održana radionica “Lobiranje i kreiranje javnih politika”

Održana radionica “Lobiranje i kreiranje javnih politika”

U Banjaluci je 29.09.2017. godine održana radionica na temu “Lobiranje i kreiranje javnih politika” koja je organizovana u sklopu projekta “FloodLife” finasiranog od strane Evropske Unije. Cilj radionice bio je da pokaže građanima načine na koje mogu doprinijeti društvenoj zajednici kroz učestvovanje u kreiranju javnih politika, te kako mogu komunicirati i sarađivati sa službama grada.

Organizator radionice je EXIT Centar iz Banja Luke, a radionicu je vodila Tamara Vukov, predsjednica Grupe za analizu i kreiranje javnih politika  (GAJP) iz Beograda i doktorant Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Nakon njenog izlaganja svoj rad je prezentovao Tihomir Dakić, jedan od pokretača inicijative građana Rekreativna zona Banjaluka, kao i član Centra za životnu sredinu.

 

 

Tamara Vukov je kroz kratak teorijski osvrt objasnila osnove aktivizma, kreiranja javnih politika i lobiranja,  nakon čega je  kroz zajednički praktični rad učesnika na realnim scenarijima, pokazala tok kreiranja javne politike i načine na koji se građani mogu uključiti u jedan takav proces.

Radionica je održana u velikoj sali hotela Jelena u Banjaluci.

Podijelite sa prijateljima!

Comments are closed.