Odobreni projekti za razvoj infrastrukture u šest mjesnih zajednica

Odobreni projekti za razvoj infrastrukture u šest mjesnih zajednica

Projekti kandidovani na Javni poziv Razvojnog programa Ujedinjenih nacija raspisan u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ odobreni su za šest banjalučkih mjesnih zajednica.

Riječ je o projektima za razvoj infrastrukture na području mjesnih zajednica Šargovac, Paprikovac, Lauš 2, Rosulje, Česma i Saračica.

Tako je MZ Šargovac odobren projekat izgradnje sportske balon hale; Rosuljama – sanacija mokrih čvorova u zgradi osnovne škole; Laušu 2 – izgradnja igrališta za djecu; Česmi – dogradnja i opremanje učionice na osnovnoj školi; Saračici – izgradnja trotoara u dužini od oko 500 metara i MZ Paprikovac – sanacija asfalta na dijelu Ulice Davida Štrpca.

– Odobreni projekti, koje su delegirali savjeti mjesnih zajednica, ukupne su vrijednosti 167.000 KM, od čega učešće Grada u njihovom sufinansiranju iznosi oko 65.000 KM. Njihovom realizacijom biće poboljšan kvalitet života za preko 5.000 naših sugrađana – kazao je Radenko Laketić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje je u saradnji sa Odjeljenjem za opštu upravu – pružilo potrebnu podršku prilikom pripreme i izrade svih projekata.

Inače, ovih šest mjesnih zajednica uključene su u projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojem se Grad Banja Luka pridružio u maju ove godine. To je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske, a UNDP ga u BiH realizuje od 2015. godine. Projekat ima za cilj da podstakne građane na što veći aktivizam radi rješavanja problema u mjesnim zajednicama i povezivanja sa jedinicom lokalne samouprave.

Izvor: banjaluka.rs.ba

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *