Banja Luka poklanja manjim opštinama šest vatrogasnih vozila

Banja Luka poklanja manjim opštinama šest vatrogasnih vozila

Grad Banja Luka namjerava da pokloni šest vatrogasnih vozila manjim opštinama na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH, koje su suočene sa nedostatkom vatrogasne opreme.

Prema prijedlogu gradskih vlasti, koji će se naći na predstojećoj sjednici Skupštine grada, predviđeno je da se vozila doniraju vatrogascima u Ljubinju, Kotor Varošu, Čelincu, Bosanskom Grahovu, Drvaru, a jedno vozilo bi trebalo da bude uručeno i Kazneno-popravnom zavodu Tunjice.

Riječ je o vozilima koja su u međuvremenu zamijenjena novijim i modernijima, ali koja su u tehničkom i funkcionalnom smislu u potpunosti ispravna i, kao takva, mogu biti od velike pomoći opštinama, koje su suočene sa čestim požarima.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, pojašnjava da se radi o vatrogasnim vozilima koja su bili u redovnoj upotrebi do 2016. godine, kad su zamijenjena novim i modernijim.

– Iako se radi o strarijim vozilama, ona su u potpunosti ispravna i osposobljena za gašenje požara, bez potrebe za ikakvim daljim ulaganjima. Cijenimo da će ona biti od velike pomoći opštinama, koje nisu u finansijskoj mogućnosti da nabave nova vozila – rekao je Ćućun.

On je dodao da će vozila biti donirana opštinama koje su se u prethodnom periodu obraćale gradskim vlastim, sa molbom za donaciju, budući da su ugrožene čestim požarima.

Prema njegovim riječima, Grad Banja Luka je tokom prošle i ove godine nabavio sedam novih vatrogasnih vozila kako bi se lakše i efikasnije izborio sa izazovima u radu vatrogasne službe.

Izvor: banjaluka.rs.ba

Podijelite sa prijateljima!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *